7 d’octubre del 2011

Túnel del cadí

FINAL DE LA GRATUÏTAT?
Agradi més o menys, el Túnel del Cadí va ser un revulsiu per a la comarca.
Va ser una fita que no s'oblidarà, en la història del territori.
Per primera vegada en la història, Cerdanya no quedava aïllada de la resta del país. Deixàvem de viure d'esquenes a Catalunya.
Ben cert és que, en parlar del Tunel, hi ha opinions per a tot, fervents defensors i ferotges detractors.
Jo em situo equidistant.
Com a cerdà en valoro la facilitat que suposa en les comunicacions terrestres, la comoditat en els desplaçaments i l'estalvi important de temps en els viatges. En deploro el terrible impacte que ha tingut (milers de segones residències, impacte visual irreversible, càrrega ecològica de difícil quantificació...).



Ara sembla que es planteja eliminar la gratuïtat als residents durant el cap de setmana.
Intento endevinar-hi una lluita contra un suposat frau, el que representen centenars d'empadronats a municipis cerdans, però veritables residents en altres comarques. Així s'estalvien el peatge.

No tenen res més a fer aquests senyors i senyores de la concessionària?
No s'han enriquit ja prou durant aquests gairebé 30 anys?
No han amortitzat la inversió (recordo, en pessetes, gairebé en blanc i negre)?



Els demanaria que deixin de marejar la perdiu. Que evitin crear un greuge comparatiu entre aquests "residents" de cap de setmana i els reals de la comarca.
 Per a què hem de menester un consell comarcal, sinó per vetllar pels nostres interessos, el de tots els cerdans, dels d'aquí i dels d'allà, que nosaltres, els de Barcelona, però empadronats a Cerdanya, també hi paguem els impostos (IBI, de circulació...) i taxes variades, sovint abusives (aigua, escombreries) que no usem més que escadusserament i permeten sostenir un nivell de prestacions als residents habituals, que no sé si es podrien oferir en els municipis més petits de la comarca...
Cal dir quelcom més?

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...