6 d’octubre del 2011

Trànisit, contaminació i cruïlles bloquejades

Fa unes setmanes que he notat un increment significatiu del trànsit a la ciutat de Barcelona.
Cada matí baixo pel carrer Balmes. Aquest carrer és una artèria transversal de la ciutat, potser la més important, ja que travessa la ciutat de nord a sud, des de Collserola fins al centre de la ciutat.
Cada cop va més ple. Som a un pas de la congestió.
A les 8.30 del matí, fa 5 anys s'avançava a uns 45 km/h de mitjana. Avui no es passa dels 30

Servidor es desplaça en moto.
Quina sort té aquesta ciutat dels motoristes, sinó, fa temps que el trànsit hauria quedat saturat, els carrers plens de gom a gom, les cruïlles atapeïdes i bloquejades.
També és ben cert que ningú no ens ho agrairà mai. Ans al contrari, se'ns tracta de suïcides, de bojos...
Ens mereixeríem una monument. a l'espera que algú se'n  recordi, una imatge...



Amb les voreres més amples, l'espai útil es veu reduït. Això, contràriament al que marca la lògica i el sentit comú, no dissuadeix cap conductor de deixar el cotxe a casa.
Els hàbits, a ciutat, no canvien...
He observat aquest matí [sense pretensions estadístiques ni pseudocientífiques] que dos de cada 5 cotxes només duien un sol ocupant.
Això és clarament insostenible. Amb una contaminació galopant, no caldria replantejar-se algunes coses? Penso que caldria fer polítiques més valentes (pagament per accedir al centre de la ciutat en cotxe, cotxes compartits, una aposta decidida pel vehicle elèctric...); tot i que, com a usuari només ocasional del transport públic, la meva opinió no és res més que això, una opinió.
Fa 3 anys que es va obrir a la circulació el carrer de Velàzquez, al nord de la Plaça de Lesseps, que la contorneja per enllaçar la República Argentina amb Torrent de l'Olla i Travessera de Dalt. La solució a les noves cruïlles (cal tenir en compte que parlem de carrers secundaris, estrets, de baixa capacitat, de 2 carrils útils, abans molt tranquils) del nostre estimat ajuntament ha estat la semaforització de totes elles. us podeu imaginar que, en hores puntes, tots els cotxes que volen passar-hi no hi caben. Tres, quatre i cinc cotxes, quan no autobusos, es queden al mig, bloquejant els vehicles que, des de Lesseps, volen accedir a l'Avinguda de Vallcarca.
No es podria arreglar d'alguna manera?
.
Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...