13 d’octubre del 2011

Festius a dilluns...

Encara que potser també podrien ser festius a divendres.
Fa el mateix fet.
Es tractaria d'assimilar aquests dies festius intersetmanals a algun dels caps de setmana propers, amb els evidents avantatges que això comporta.
Tot serien avantatges?
Els macroponts de 4 o 5 dies tendirien a desaparèixer, això sí. però tindríem més ponts de 3...
Imagino que per al personal del comerç, de la petita botiga de barri o de centre comercial, la mirada al problema seria diferent, però pel comú dels mortals, crec opinar com la majoria, tot esdevindria més natural.

Els capricis del calendari són evidents.



Aquesta diada del Pilar en dimecres. Parteix la setmana en dues unitats  poc operatives. Al desembre seran festius el dimarts 6 i el dijous 8. Només en gaudiran aquells afortunats/des que poden agafar-se els 3 dies i fer unes minivacances. Si la neu acompanya, ni us explico.
En força països funciona prou bé la concentració de festius. Tothom gaudeix de 3 dies correlatius, unes minivacances. Ho agraeix la indústria, el sector turístic, les escoles... A més de sanejar el calendari, afavorim l'altra economia, la del sector turístic, excessivament estacional al nostre país.
Espero que no es trigui massa a porendre decisions en aquesta línia, pel bé de tots.
Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...