8 d’octubre del 2011

Castell de Montesquiu i Vidrà

Avui hem passat un dia molt agradable.
De bon matí hem anat cap a Sant Quirze de Besora, uns 20 km al nord de Vic, direcció Ripoll, per visitar el renovat Castell de Montesquiu, a poca distància del nucli urbà d'aquesta localitat.


Es tracta d'una visita molt interessant, a poc més d'una hora de Barcelona. Com deia, es una visita altament recomanable.


Us animo a anar-hi, si encara no el coneixeu.
De fet, el castell es troba al bell mig d'un enorme parc forestal, un dels dotze parcs naturals propietat de la Diputació de Barcelona, en una zona de mitja muntanya, d'una boscúria impressionant, amb una densitat de boscos que omplen els vessants de les muntanyes en totes direccions.
Es pot fer una visita guiada, pel mòdic preu de 3,5 euros els adults, amb un curiós vídeo inicial. Fa de bon visitar, la veritat, ja que no s'allarga més enllà del 50 minuts.
Se'n parla ja al s. XII, tingué importància al segle XVII i sobretot en el tombar del XIX al XX amb la figura de l'Emili Juncadella, mitòman, darrer propietari i gran remodelador del castell fins donar-li la fesomia actual.

Sala de jocs

Menjador i xemeneia comprada a BCN


Vista dels jardins afrancesats i del Parc forestal

Façana amb un fals merlet i customitzada a castell



El dormitori, amb el llit d'1,66 m... Dormien incorporats...???


La terrassa d'estiu, alineada al Nord

L'entrada i una escala gòtica comprada a Barcelona, a principis del s. XX



Després hem fet una bona caminada, d'una horeta, per un itinerari sense gaires difricultats, molt ben senyalitzat conegut amb el nom de Ruta de l'Obaga del castell. Molt poca presència humana, olors de tardor i un dia nítid han fet d'aquesta una immillorable excursió.
Per dinar hem optat pel poble de Vidrà, a l'Hostal Escarrà, on hem menjat molt bé, un menjar casolà i abundant. Disposen d'un menú de 16 euros curiós ja que si bé inclou mitja ampolla de cava no inclou els postres, artesanals i de qualitat, a uns preus d'una altra època...


Postres d'avui... Curiosos...


Vidrà és un poble ben curiós, a gairebé 1000 metres, és de la província de Girona però pertany a la comarca d'Osona. Antigament havia sigut municipi del Ripollès.
Completament envoltat pels cims de la Serralada Transversal, aquest és un poble des d'on poder fer moltes excursiona en bici o a peu. Ens hem quedat amb les ganes de fer-ne alguna. Però la curta durada de les tardes del mes d'octubre ens aconsellava tornar-hi en una altra ocasió. De ben seegur que ho farem...

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...