6 de desembre del 2011

Una més del túnel

La concessionària del túnel, com publica avui el Regió 7 en la seva edició digital, xifra en 14.000 els segons residents que passen la barrera sense abonar-hi n'hi un cèntim, és a dir, que gaudeixen de la gratuïtat per als residents a Cerdanya, Alt Urgell o al Berguedà.
Els titllen gairebé de "delinqüents" ja que, segons afirmen, usen "un servei al que no hi tenen dret".
Afirmen que "filaran molt prim" i que "avisaran tots els usuaris per escrit".
Cal perseguir-los ja que és un frau al fisc, ja que la subvenció la paguem tots els contribuents.

Discrepo profundament d'aquests extrems.
Contribuents col·laboradors? 
Quantes coses no sostenim amb els nostres impostos els contribuents? 
Amb els diners dels meus impostos es sostenen uns transports públics subvencionats que no faig servir, he optat pel transport privat; unes universitats que no utilitzo, hospitals que [toco fusta] no trepitjo, etc... 
I entenc que ho he de fer per la seva funció de vertebració social, de defensa dels menys afavorits... 
I ajudar a desenvolupar el territori amb una gratuïtat no és vertebrar-lo?
Escapa't del tunel... Imatge cortesia de Google. Tornarem anar per la Collada de Toses?
Crec que és una "caça de bruixes" encoberta, un preocupant deteriorament del dret individual i col·lectiu, que atempta les bases de l'ordenació jurídica i de la moral democràtica més elemental.
M'imagino [no en tinc cap certesa, ho he de reconèixer] que miraran qui treballa al territori, qui té contracta de tal cosa o tal altra, o qui porta els seus fills a l'escola a la comarca... A partir d'aquí, en faran una criba, cerdans de primera, cerdans de segona.


Si s'ha arribat a aquesta situació és que, en el seu moment, quan es va aplicar primer el descompte del 50% i més tard, del 100%, no es van establir uns criteris estrictes de qui hi tenia dret i qui no. 
Tothom que es comprava una casa i s'empadronava, se li donava la targeta.
Haver estat més exigents llavors, carai!

  • Llavors no era un problema?
  • Qui va fixar els criteris llavors? No se li demanen explicacions?
  • O potser és que ningú no en fixà cap? 
Entenem llavors que els responsables van fer deixadesa de les seves atribucions com a representants del poble...
Sigui com sigui, lamentable!

Els ajuntaments estaven contents, impostos fàcils de veïns que no hi són i per tant, molesten i gasten poc.
A més a més rebien i reben, si no ho tinc mal entès, de l'administració estatal i autonòmica, uns bons diners per cada segon resident empadronat.
Uns diners que arriben als nostres consistoris en funció de criteris territorials i que "pengen" dels ingressos de l'IRPF, l'IVA i altres impostos especials que cada ciutadà paga, no necessàriament de manera lineal en funció de la seva renda, però que sí són lineals pels ajuntaments...
Mirat altrament, la inversió del Govern a cada poble depèn, entre d'altres factors, del nombre d'empadronats... cal dir res més?
Estem segurs que els ajuntaments estaran d'acord amb tot plegat quan, aquests malvats segons residents es desempadronin, quan l'atractiu de la gratuïtat del túnel s'hagi esvaït? Els diners que ara reben... els perdran...

Una situació patètica en la que, com sempre, en surten perjudicats els més dèbils i ningú demana responsabilitat a qui la té.
Justos per pecadors.

Tota la informació al Regió 7

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...