9 de desembre del 2011

Bolvir, model a seguir

Darrerament Bolvir ens està sorprenent agradablement.
Aquesta petita població de Cerdanya està vivint, de la mà del seu alcalde, en Bartomeu Baqué, una important transformació que l'ha situat com un punt d'interès en el mapa cerdà i de tot el Pirineu, pel que fa a esdeveniments [cicle de jazz a l'agost, entre d'altres] i ara també, com atractiu cultural.
L'ajuntament acaba de saber que rebrà una important injecció de diners de la Generalitat que permetran, si tot va bé, tirar endavant un centre d'interpretació de les restes iberes i medievals del Turó de Castellot.
Aquest turó, al sudest de Bolvir, al costat de la carretera de La Seu, en un punt elevat des d'on es gaudeix d'una de les millors perspectives de Cerdanya, va ser poblat al s. IV abans de Crist i més tard, al voltant de l'any 1000 o 1100 després de Crist. No és d'estranyar, ja que era fàcilment defensable per la seva posició elevada i permetia controlar tots els moviments de la plana ceretana.
Tornant a l'ajuntament, cal felicitar-los per l'encert d'aquestes propostes, que duen a terme del 2.008 ençà....
Amb elles l'oferta cultural local i, de retruc, també la comarcal s'enriqueix força, amb matisos nous.
Un cicle de jazz de qualitat a l'estiu i unes retrobades ruïnes ben explicades amb aquest nou centre, afavoriran l'arribada de turistes que busquen quelcom més que la neu, el sol o les passejades a natura...


Els veïns de Bolvir en surten beneficiats.
En sortim beneficiats tots els cerdans.
Bolvir esdevé, així, un referent per als altres municipis cerdans, un bon model a seguir.

Més informació al Regió 7

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...