28 de desembre del 2011

Que tothom pagui... Un futur gris!

Avui, la nova "cullerada" en el culebró de la tardor del túnel ve a càrrec del Patronat de Turisme de Cerdanya que, en la línia sectària d'altres institucions, considera:

a) que tots els segons residents poden pagar-se el túnel
b) que les noves mesures no afectaran el volum de visitants a la comarca.

Què fàcil és arrambar-se al més calent!
Quin poc nivell que tenen els nostres dirigents.
Quina poca visió de globalitat.
Quina manca de projecte de futur per a la comarca. Quin futur [o fotut]més negre!


Les instal·lacions del Túnel, des de l'aire, amb el poble de Riu del Pendís, a l'esquerra

Voldria, des de la meva modèstia i del més profund desconeixement, però des de la legitimitat de la que disposa qualsevol ciutadà, fer algunes consideracions:
  •  A Cerdanya  hauríem de fer el que fan tots els ciutadans de qualsevol territori, i no és res més que pagar pels serveis que reben o per les infrastructures que utlitzen. Així, a Vilafranca del Penedès, per posar un exemple, si es vol circular per l'AP-7 en direcció Girona o Tarragona, un resident o un segon resident ha de passar per caixa, en aquest cas, pel peatge. Per què a Cerdanya, per molts criteris d'equilibri territorial que s'argumentin, hi ha ciutadans de primera (els qui no paguen per usar una infrastructura) i uns de segona (els no-residents, que paguen, i molt!)
  • Proposo una reformulació de la proposta i que es tendeixi a que tothom pagui, això sí un peatge tou, com existeix, crec que amb relatiu encert, a l'autopista del Maresme, 
  • Caldria crear un sistema de bons de passi progressiu, qui més passa, més reduccuó té. Deixo en mans dels experts fixar els criteris tècnics pertinents...
  • La financiació universal és necessària i democràtica per la transparència que aporta, en especial en èpoques fosques de crisi, en que els governants han de prendre mesures com el copagament sanitari i farmacèutic.
- No veig cap altra manera de redreçar una situació injusta. No he entès mai com s'ha arribat a donar la gratuïtat  del tunel a tothom, sense control ni mida, ni que ara es tregui el caramenl de la mà del nen que ja l'ha llepat.
- No m'agrada el paper que pren el Consell Comarcal.
- Em preocupa el futur del Turisme a curt i mitjà termini: noves taxes turístiques, peatges del túnel i autopistes, canvi climàtic, crisi econòmica galopant, manca de projectes de futur per l'economia cerdana, en una llibre de ruta clar i engrescador (que escoltin els responsables de l'Hotel Muntanya de Prullans, que sí saben què tenen entre mans...).

En fi, un futur gris, per no dir negre...

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...