16 de març del 2012

I a mi... què em doneu?

Les retallades arriben a Bellver.
De fet, ja havien arribat.

El Departament d'Agricultura, en la política de retallades i contenció econòmica i d'estalvi, ha decidit tancar les subseus de les que disposa a poblacions secundàries, com és el cas de Bellver.

En un intent sà, però alhora ingenu i innocent, l'Ajuntament de Bellver ofereix al departament un local gratuït així com fer-se càrrec de les despeses corrents (llum, neteja) per evitar aquest tancament.
L'esmentada mesura suposaria una dificultat més per als pagesos i ramaders de la Batllia que, per fer els tràmits burocràtics més habituals, haurien de traslladar-se a les oficiones de Puigcerdà.

Jo, amb sorna, em preguntava en llegir avui aquesata notícia al Regió 7 que què em dona a mi l'Ajuntament. He pensat en el baix suport institucional per evitar l'abús que,com a segon resident a Cerdanya, se'ns està cometent amb el tema del Túnel del Cadí i les reprobables mesures que s'han pres.

Potser és cert que som una societat que s'ha acostumat en excès al subsidi (gratuïtat del Túnel, escolaritat des de P1 gratuïta, sanitat lineal i universal...).

Però  oferir a qualsevol preu un local i neteja, hi ha un pas a valorar...
Això ens costaria diners de la butxaca a tots els veïns del poble, atès que pocs són ramaders... on és l'equilibri?
L'Excel·lentíssim Ajuntament hauria de deixar-se de batalles perdudes i hauria de pensar en mesures d'economia productiva (instal·lació d'una gran superfície, per exemple)  que, a més a més de crear llocs de treball directes i indirectes dels que no anem precxisament sobrats, generaria per la via dels tributs municipals uns ingressos extres a tenir en compte.

Ara sobta que, amb retallades globals, algú es plantegi "regalar" tot això!
Si el poble ho necessita..

És aquest el model de poble que volem?

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...