8 de gener del 2012

Any sense neu... (de moment!)

Esperem, pel bé de les estacions, que nevi.
Pel bé de l'economia cerdana, ara tan castigada per la llarga crisi que arrosseguem.
Pel bé de les desenes de treballadors de temporada, que esperen ansiosament que la neu desencalli la seva situació laboral.

Bellver, després d'una petita nevada
La neu és molt fotogènica. Un paisatge de muntanya nevat és una de les imatges més boniques que el nostre planeta pot oferir.
Els nens i nenes l'esperen amb candeletes. Jocs, rialles, trineus, quan no simples plàstics fan de la neu dies de passió i jocs...


Personalment he d'aclarir que la neu no m'agrada. Li veig tots els inconvenients del món: aïllament dels pobles i masies més isolades, perill a les carreteres, pels desplaçaments a peu al poble, sobretot per la gent gran..

El Portal, centre comercial de Bellver, després de la neu. (M. Spa)

Entenc, però, que pel territori és font de riquesa.
Centenars, milers d'esquiadors, ens visiten i deixen uns necessaris ingressos en els diferents comerços i negocis d'hostaleria i restauració de la comarca.
Sembla que fins i tot comencen a perillar les setmanes blanques. Les primeres, les escoles de la pròpia comarca. Després, les altres! Una ruïna per a tots!
Per tot plegat, un any sense neu com aquest, és un any més complicat de passar; en especial si el context econòmic del país és el que és i la depressió col·lectiva.

Año de nieves, año de bienes, com resa la cultura popular castellana... Quina raó!
Resem per que nevi!
Pel bé de tots i totes....

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...