29 de novembre del 2011

Nòrdic i canons. Cas wok: El sostre, segons sembla, havia passat tots els controls

Sembla que el restaurant, nou de trinca, havia passat tots els controls d'estructura i mediambientals.
Fals sostre: enginyer, arquitecte i aparellador en van certificar la validesa estructural.
On era l'error?
Per què ningú el va detectar?
Què va provocar realment l'esfondrament?


De moment, ningú ha presentat denúncia. El fet que la majoria de clients tingués temps de refugiar-se sota les taules i, per tant, evitar de prendre mal, ha estat fonamental en el final "feliç" d'aquest incident.

Més informació al Regió 7.

Sembla que s'estudiarà dotar les estacions d'esquí nòrdic d'una mínima infrastructura en canons de neu, que hauria de garantir les temporades d'esquí amb menys innivació, un mal que, si es confirma el canvi climàtic, podria agreujar-se en les properes dècades.

Aquesta era una antiga demanda de les poblacions amb estacions d'esquí nòrdic.
Finalment, amb l'aval de l'actual alcalde de la Seu [capital natural del Pirineu] i diputat per CiU al Parlament, en Xavier Batalla, els alcaldes de Lles i Guils de Cerdanya, s'han reunit amb el conseller Lluís Recoder.
Es podria valorar la possibilitat de cofinançar aquesta xarxa de canons.
Els alcaldes cerdans també han demanat que hi hagi un efectiu manteniment de la xarxa de carreteres secundàries que porta a peu de pistes.
 Tot plegat garantiria  la neu, la viabilitat de les estacions i seria una font de dinamisme econòmic en àrees molt sensibles.
Esquiant a Guils Fontanera, un entorn idíl·lic, isn't it?
Si això tira endavant, ens en felicitarem. A més a més de Lles, Aransa o Fontanera, les estacions de S. Joan de l'Erm, Tavascan o de Tuixén també en sortirien reforçades.
Els amants de la muntanya, de l'esquí i del respecte per la natura estarem d'enhorabona.

Salut i Cerdanya

Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...