24 de juny del 2022

Les marques de cotxe + fiables

Pel que sembla, segons la notícia d'una revista especialitzada en el món del motos i aquí enllaçada, no totes les marques són igual de fiables.
I, és clar, quan parlem de desemborsar aquestes enormes quantitats de diners, anar sobre segur és més que recomanable, no trobes?


De la lectura, que us recomanem, se'n desprèn allò que desde fa tants anys corre com una brama urbana, que són els asiàtics, en especial, els japonesos els més ben parats, sent Lexus (95%); Subaru (93%) i Toyota (91%), amb un 95% de fiabilitat, els reis absoluts en aquest terreny; cosa que, d'altra banda, ve a corroborar el que sempre li manifeta al meu company Toni el seu mecànic de barri que, els japonesos, ni entren a taller.
La revista es fa ressò d'un informe anual de la OCU, basat en una estadística sobre 52 mil enquestes.

Curiosament, la marca catalana SEAT és la més ben posicionada entre els eurpeus, en dècima posició amb un 85% de fiabilitat, empatant amb la romanesa DACIA. 
Per davant de les grans marques centroeuropees de luxe. Molt sorprenent.


En l'extrem oposat la menys fiable és Tesla, amb un 60% de fiablitat, amb Alfa Romeu i Fiat rondant el rànquing del demèrit.

Del meu Ford no en parla en cap de les categories. No sé com interpretar-ho!!

La marca més econòmica si has de passar per taller és Hyundai, amb 114 euros de despesa anual.


Si aviat has de canviar de cotxe, sense ser determinant, aquesta informació sí et podria ajudar a decidir.

Salut i Cerdanya!!





Pensionistes, un cop + amb + sort que la resta de catalans/es

Em plau compartir aquesta bona notícia amb tu. Parlo de les pujades del valor de les pensions dels nostres avis i àvies i de la resta de per...